Yumurtlama Dönemi Hesaplama

yumurtlama dönemi hesaplama

Yumurtlama Dönemi Hesaplama  Adet Döngüsünün tam ortasına denk gelen gün yumurtlama günü olarak kabul edilir. Düzenli bir adet döngüsü olan kadınlar ortalama olarak 28 günde bir döngüyü tamamlar. Adet başlangıcından itibaren 6. Günde yumurtalıklar olgunlaşmaya ve 14. Güne kadar bu yumurtaların çatlaması ve salınması gerçekleşir. Bu süre boyunca gebelik için en verimli olan yumurtanın çatlaması ve salınması 24 saat sürer.

Çoğunlukla tek bir yumurta gebelik için salınsa da bazen birden fazla yumurta da salınabilir. Bunu takiben ilişki döneminizi denk getirememiş olsanız bile, şansınız devam etmekte çünkü salınan yumurta tüplerde 1 güne kadar canlı kalır. Bu dönemleri baz alarak en verimli doğurganlık döneminizi öğrenebilirsiniz.

yumurtlama dönemi hesaplama 1

Ayrıca yumurtlama dönemi dışında hamile kalmak mümkün mü sorusuna şöyle yanıt vermek daha açıklayıcı olacaktır. Erkek üreme sıvısı olan sperm, bir kadını vücudunda 4 veya 5 gün canlı kalabilir. Yani yumurtlama döneminden 4 veya 5 gün önce girdiğiniz bir ilişkide de hamile kalmanız mümkündür.

Yumurtlama döneminde bir yanılgıdan da bahsedelim .Yumurtlama Döneminde  sık sık ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştırır denilse de aslında olan 2 günde 1 yada 3 günde 1 olan ilişki periyodudur. Çünkü her gün salınan sperm hücresi kalitesini yitiren, yorgun hücrelere dönüşebilir.

Adet düzensizliği hamileliği engeller mi sorusuna ise net olarak bir cevap vermek mümkün değildir fakat adet düzensizliği yaşıyorsanız, ilişkinizi yumurtlama dönemine denk getirseniz bile hamile kalma şansınız az olacaktır. Bunu takiben adet düzensizliğiniz için mutlaka bir kadın doğum uzmanından yardım almalısınız.

Yumurtlama döneminizi fark etmek için Yumurtlama Dönemi Belirtilileri Makalemizi İnceleyebilirsiniz.

Facebook Sayfamız: Annelik Dünyası